Techniek snowkiten

Het snowkiten kan men best vergelijken met het kitesurfen , met dit verschil dat je op het vaste land staat en niet op’t water. Dit maakt het snowkiten op sommige vlakken net iets makkelijker. Voor men aan het snowkiten begint ,is het ook hier van belang dat men de techniek en kennis van het powerkiten beheerst. Wil jij kennismaken met de basis van het powerkiten ? Een keertje proberen .

Aandachtspunten :

  1. zorg voor warme kledij , door de wind voelt het meestal kouder aan dan dat het is.
  2. check je  materiaal lijnen , kite , safety , snowboard / ski’s ……..
  3. check de meteorologische toestand en hou deze nauwlettend in de gaten . ( zeker in bergachtig gebied )
  4. ga nooit alleen snowkiten , zo is er altijd iemand die je kan helpen , of hulp kan gaan halen.

Om te snowkiten kan men in principe elk type van powerkite gebruiken . Doch levert het ene type meer voordelen op dan het andere. Zo hebben tube-kites het minste last van gewichts toename bij sneeuwval. De foilkites nemen sneller het vocht op , wat resulteerd in een zwaardere kite die trager of helemaal niet meer zal vliegen.

Zorg voor de juiste maat van kite , omdat sneeuw minder weerstand geeft dan water , gebruikt men voor dezelfde windkracht een kite die één of twee maten kleiner is . Hierdoor zal je makkelijker aan de wind kunnen rijden , doordat de zijwaartse kracht op je board kleiner wordt.

Zet altijd een helm op en draag eventueel nog extra beschermende kledij , knie , elleboog , rug , ………. sneeuw ziet er zacht uit , maar is het zekers niet . Een crash op het land is niet te vergelijken met ééntje in het water.

Het starten , landen , rijden , springen , ……….. is wat techniek betreft vergelijkbaar met deze van het kitesurfen en flyboarden .

Ride safe !!!

 

  [like]