Basisbrevet Kitebuggy

Examen :

Wil je als fervent buggyrijder je horizon verruimen en gaan rijden in het buitenland ( NL , D , FR , ……. ) dan ben je verplicht om in het bezit te zijn van een basisbrevet kitebuggy en het daarbij behorend buggynummer.

Elk jaar , ergens rond september , bieden wij buggyrijders zonder nummer de kans om op ons terrein hun basisbrevet te behalen. Dit examen is gratis , u dient enkel 7€ te betalen voor de registratie van uw buggynummer.

Wat te kennen ?

Dit examen bestaat uit twee delen een theoretische en praktische proef. Het theoretisch gedeelte is gebaseerd op de inhoud van het cursusboek opgesteld door de BBA ( Belgium Buggy Association ). Het praktisch examen is het rijden van een parcours en het maken van een noodstop.

Waar uit te voeren ?

Het theoretisch examen wordt afgenomen in zaal De Kievit te Lommel . ( deze zaal bevind zich op een kleine kilometer van ons terrein ) De praktische proef vind plaats op ons terrein aan de Balendijk te Lommel .

Wanneer kan ik ?

De Lommelsevliegervrienden bieden elk jaar in september de mogelijkheid om je basis / wedstrijdbrevet te behalen. De juiste datum is nog niet gekend , het examen wordt afgenomen door de mensen van Lazef. In samenspraak met hen stellen wij een datum vast. Aanmelden voor dit examen moet ook via hen gebeuren , AANMELDEN EXAMEN

Wat meebrengen ?

  • Het examen moet worden afgelegd met eigen materiaal ( kite , buggy , …. )
  • Helm is verplicht !!!!!!!
  • Voor theorie : schrijgerief
  • 7 € voor de registratie van buggynummer

Ter voorbereiding  organiseren wij in de voorgaande maanden enkele buggyclinics. De juiste datums en het aanmeldingsformulier vind u terug in onze Kalender.

Buggy clinic ,

Ben je u aan het voorbereiden om je basis- / wedstrijdbrevet kitebuggy te behalen en zit je nog met wat praktische vragen , dan is dit de gelegenheid om nog wat extra tips op te steken.

Ook buggyrijders die  gewoon nog wat praktische tips willen , vb hoe maak ik een up-wind turn ? Zijn op onze initiatiedagen welkom . Deelnemen gebeurd met eigen materiaal , kite , buggy en het dragen van een helm is verplicht !!!

Om een idee te hebben hoeveel deelnemers er aanwezig zullen zijn is registratie verplicht. Zo kunnen wij u ook op de hoogte houden over eventuele wijzigingen.

[slideshow_deploy id=’1053′]